klikkaamalla kuva aukeaa isompana

Rivitalokolmion täydellinen muodonmuutos.

Vanha kulkuovi keittiöön oli ahdas ja vähän erikoisessa paikassa vessan oven kanssa osittain limittäin. Vanhat kaapit ovat yleensä asennettu paljon alemmas kuin nykyään ja saa työtason ja tilan muutenkin tuntumaan ahtaalta. Yläkaapit olivat ennen kovin korkeita ja melko epäkäytännöllisiä, koska ylös ei yltänyt ilmat korkeaa jakkaraa. Keittiöön tehtiin uusii leveämpi kulkuaukko olohuoneesta ja vanha oviaukko muurattiin umpeen. Aukko varmistettiin aukonylityspalkilla koska kyseessä oli tiiliseinä.

Uusi keittiö on paljon näyttävämpi, valoisampi ja käytännöllisempi. Tähän vuokrakäyttöön tulevaan kohteeseen asennettiin käytetty keittiö, joten hinta ei paljon päätä huimannut. Korkeat alkuperäiset komerot jätettiin paikalleen ja ne tuovatkin hienon raikkauden tunteen pirteällä värillään.

Makuuhuoneen seinät saivat tapettia päällensä. Vanhat integroidut kaapit ja katto maalattiin. Rikkinäiset vanhat kahvat uusittiin vasttavilla uustuotantokahvoilla ja näin saatiin säilymään vanhaa arvokasta lookkia. Lattiaan asennettiin laminaatti, joka muutti muovimattolookin aivan eri tasolle.

Toinen makuuhuone sai saman kohtalon kuin toinenkin. Vanhat tapetit olivat vanhanaikaiset ja niissä oli käytönjälkiä reilusti. Laminaatti on edullinen ja helppo tapa saada huone näyttämään uudelta. Listat ovat tärkeä osa kokonaisuutta ja ne viimeistelevät lopputuloksen. Listoilla pystyy myös vaikuttamaan siihen että ns. jatkuuko lattia seinälle vai seinä ihan lattianrajaan. Lista voi olla myös aivan erivärinenkin. Listoitus on aina makuasia, joka on syytä käydä asiakkaan kanssa läpi.

Olohuone sai maalia kattoon ja osaan seiniin. Tapettia laitettiin tehosteeksi yhteen seinään ja muut seinät maalattiin. Laminaattia laitettiin lattiaan vanhan muovimaton tilalle ja ulkonäkö muuttui täysin, myös siivous on paljon helpompaa koska pinta on luistava mutta ei kuitenkaan liukas. Myös valaisin uusittiin, niinkuin muissakin huoneissa ja valaistus saatiin aivan eri tasolle kuin ennen. Viimeisissä kuvista näkee eron lämpimän ja kylmän valon välillä, se vaikuttaa lopputulokseen melkoisesti.

Eteiskäytävän muovimatto vaihtui laminaattiin. Seinät ja katto maalattiin. Tuulikaapin lattia laatoitettiin ja niinikään seinät ja katto maalattiin. Laatta on karheapintainen joten se ei ole liukas vaikka talvella jää kenkiin lunta. Käytävä on paljon valoisampi kuin ennen.

Kokonaisvaltainen pesuhuone- ja saunaremontti.

Vanha pesuhuone oli ahdas ja pimeä.

Vanha pesuhuone oli tunnelmaltaan tunkkainen ja ahdas. Tämä johtuu laattojen väristä, raskaasta muuratusta suihkuseinästä ja huonosta valaistuksesta. Purettuna pesuhuone näyttää melko karulta. Tähän kohteeseen oli laitettu joskus vesieriste ja uudet laatat vanhojen päälle. Uudet laatat voi toki laatoittaa vanhojen päälle, jos vanhat pysyvät alustassaan kiinni. Tässä pesuhuoneessa ei oltu vaihdettu kaivoa ja vanhan kaivon saumasta oli päässyt syntymään vesivahinko. Kaksi laattaa päällekkäin muodosti niin paksun kerroksen että pintakosteusmittari näytti kuivaa, vasta laattojen purkamisen jälkeen todettiin että lattia oli aivan märkä kaivon ympäriltä.  Viimeisessä kuvassa on jo vaihdettu kaivot ja pesukoneen poistoputki ja valettu urat umpeen.

Lattiaan asennettiin uusi lattialämmitys, jonka päälle valettiin lattialämmitystasoite. Uusi nykyaikainen termostaatti on näyttävä ja energiataloudellinen. Vesieristys on aina syytä jättää ammattilaisen tehtäväksi. Vesieristyksestä tehdään aina vesieristyspöytäkirja. Itse väärin tehdystä vesieristyksestä voi joutua vastuuseen jopa lähes kymmenen vuoden jälkeen. Tälläisissä tapauksissa ammattilaisen tekemä remontti on jopa kymmeniä kertoja halvempaa.

Valmis pesuhuone näyttää todella paljon avarammalta ja valoisammalta. Kodinkoneet menevät tason alle ja nyt pyykkien käsittely helpottuu kun ne saa laskettua tasolle eikä niitä tarvi käyttää lattian kautta. Tasoon asennettiin tasohana pyykinpesukoneelle, näppärä, siisti ja moderni ratkaisu. Vanha paksu muurattu suihkuseinä vaihtui lasiseen ja kevensi tilaa melkoisesti. Suihkutila leventyi samalla lähes 15 senttiä, mikä on jo paljon.

Laajakulmalinssillä otetuissa kuvissa kokonaisuus näkyy paremmin. Vaikka lattialaatta on musta niin tehokas valo ja muut valoa heijastavat pinnat tuovat värit esiin ja tila ei jää pimeäksi. Valkoinen katto on tehokas heijastamaan valoa. Vanhan kattopanelin yläpuolelta löytyi tyhjä tila joka eristettiin kivivillalla, villaa tuli 150mm joten lisäeristyshyöty on todella mahtava. Kosteussulku pitää olla täysin saumaton kosteissa tiloissa. Kanavapuhallin automatiikalla asennettiin poistamaan kosteutta.

Saunasta haluttiin hämärä ja tunnelmallinen, siksi asennettiin vain kattoon saunavalaisinsarja kiuaslinssillä. Kaikki valaisimet eivät kestä saunan katossa olevaa kuumuutta, mutta nämä valokuituvalot kestävät. Seinät valmiiksi käsiteltyä leveää kuusipaneelia, joka päätyponttauksen ansiosta laskee hukkamäärän lähes nollaan. Kattoon asennettiin myös kuusipaneli joka käsiteltiin kirkkaalla suoja-aineella. Saunan katosta löytyi myös tyhjä tila joka täytettiin kivivillalla. Sauna on aina hyvä lisäeristää remontin yhteydessä, koska eristemäärä vaikuttaa suoraan lämmitykseen tarvittavaan energiaan ja aikaan.

Kastelualtaan suojakansi.

Kätevä keruuallas sadevedelle puutarhan kastelua varten. Tosin suojakansi oli päässyt pahasti mädäntymään ja olisi pettänyt välittömästi jos päälle olisi astunut. Uusi tehtiin vahvasta painekyllästetystä laudasta, kyllä kestää. Tämän päälle saa vaikka kukkaruukun kaunistukseksi joka on helppo siirtää sivuun ritilän poistoa varten.

Täydellinen keittiöremontti.

Keittiön lattia oli varsinkin talvisin todella kylmä. Lattiaan asennettiin lattialämmitys patterin tilalle ja näin jalat eivät jäädy kylmilläkään ilmoilla. Keittiö oli vanhan tyylinen eli korkeat yläkaapit olivat varustettu yläsokkelilla kattoon asti, se saa tilan tuntumaan ahtaalta. Yleensä vanhoissa keittiöissä yläkaapit ovat asennettu aika alas, nykyään ne asennetaan jopa 10 senttiä korkeammalle ja kaapit ovat matalempia. Yläkaapit asennetaan sille korkeudelle kun käyttäjä haluaa ja niiden asennuskorkeutta voi muuttaa jälkeenpäin, jos tarvetta ilmenee.

Uusi keittiö on todella paljon avarampi ja valoisampi. Kuka haluaisi kokata pimeässä?? Uusi tehokas liesituuletin asennettiin seinälle yksinään ja se muodostaakin avaran tunnelman keittiöön. Jääkaappi muutti paikkaansa ja nyt se on käyttäjäänsä lähempänä kokkailussa. Säilytystilaa ja laskutasoa on entistä enemmän kuten myös pistorasioita, kaikkia näitä arvostaa keittiössä. Kokonaisuudessaan todella onnistunut valoisa ja käytännöllinen keittiö.

Suojaritilät hirsirakennukseen.

Rakennus näyttää huomattavasti paremmalta kun pilarien väliin asennetaan teeman mukainen suojaritilikkö. Ritelikön väri on sama kuin otsalaudoissa ja muissa smyygeissä. Samalla saadaan kätevä säilytystila piiloon hirsirakennuksen alla.

Rivitalon vessaremontti.

Vanha vessa oli edellisen vuokralaisen ja ikänsäkin puolesta todella huonossa ja haisevassa kunnossa. Viemärin tuuletusputkikin oli halki ja vuotava. Lavuaariin oli ilmeisesti nojattu niin kovin että se oli lähes ilmassa leijuva, tässä oli iso vesivahinko todella lähellä. Pönttö vuosi ja oli alkuperäinen, joten se ja lavuaari olivat vaihtolistalla jo pelkällä silmäyksellä, puhumattakaan tuuletusputkesta.

Muutos vanhaan on todella iso eikä haise enää epämiellyttävälle kun materiaalit on vaihdettu. Tuuletusputki on korjattu ja katolle asennettu sadesuoja. Pönttö on uusittu laadukkaalla tuotteella. Allaskaappi ja allas ovat uusia ja hana on oraksen laatutuote. Seinien lohkeamat ja epätasaisuudet tasoitettiin ja maalattiin. Peilikaapin tehokas valo tekee tilasta paljon väljemmän tuntuisen. Peilikaapissa on myös vikavirtasuojattu pistorasia, joten parranajo tai tukankuivaus onnistuvat turvallisesti.

Rivitaloyksiön keittiöremontti.

Keittiö koki täydellisen muodonmuutoksen. Valkoinen pääväri tuo valoisuutta ja tasojen puunväri tuo elävyyttä. Valkoiseen kokonaisuuteen tarvitaan aina värinrikkojaa ja välitilan kivi tekee tämän täydellisesti. Välitilassa usein ohjeistetaan olla käyttämättä aitoa kiveä koska se voi imeä likaa itseensä. Tämä myytti on täysin kumottu kun kivi käsitellään oikealla käsittelyllä.

Eteisen välioviprojekti.

Vanhan rakennuksen sisäänkäynnin jälkeinen rappukäytävä oli todella kylmä. Tähän haluttiin väliseinä- ja ovi, ja ihan syystäkin koska kulku vessaan ja suihkuun tapahtuivat tätä kautta. Väliseinä ja ovi pitävät kylmän hyvin ulkopuolella, nyt pesutilaan kulku on mukavampaa. Aina kun saadaan tehtyä väliseinä kylmän ja lämpimän väliin niin lämmitystarve vähenee ja rahaa säästyy, puhumattakaan mukavuudesta jolle ei voi hintalappua asettaa.

Takan maalaus.

Vanha takka sai olohuoneen tuntumaan pieneltä ja ahtaalta. Uusi valkoinen väri sai koko olohuoneen täysin uuteen loistoon. Koko tila tuntuu huomattavasti suuremmalta ja raikkaammalta. Kustannukset tälläiseen projektiin ovat vallan vähäiset ja lopputulos häikäisee silmiä valoisuudellaan.

Vessan laatoitus.

Tämä vanha vessa koki todellisen muodonmuutoksen kuten kuvista näkee. Vanhoja laattoja ei tarvinnut poistaa koska ne olivat kaikki tiukasti kiinni alustassaan. Vanhat laatat puhdistettiin ja karhennettiin jotta tartunta voitiin levittää ja mahdollistaa täydellinen kiinnityspohja uusille laatoille. Takaseinään laatoitettiin mustaa tehostelaatat ja muihin valkoista. Lattia tasoitettiin suoraksi ja siihen asennettiin vinyylilankku. Näyttävä lopputulos kaikenkaikkiaan.

Vessan uudistus.

Vanha vessa oli todella pimeä ja pönttökin vuosi. Vessa uudistettiin asentamalla uusi valkoinen kattopanelointi, joka toi valoisuutta hyvin pieneen tilaan. Vanha vuotava pönttö vaihdettiin ja vettä säästyy kakshuuhtelun ansiosta. Vanha peili valolla vaihtui peilikaappiin ja valotehokin siirtyin nykyaikaan. Katossa oli ennen jo poistoilmatuuletin ja se korvattiin nykyaikaisella laatutuotteella. Seinään asennettiin uusi metallinen pyyhekoukku vanhan muovisen tilalle.

Parketin hionta ja lakkaus.

Kerrostalohuoneiston parkettilattia oli kärsinyt pahasti tavaroiden siirrosta ja lattiaan oli syntynyt syviä naarmuja. Parketti on pehmeä materiaali eikä kestä kalusteiden raahaamista lattiaa pitkin, vaan niitä pitää nostaa siirtoa varten. Parketin voi hioa ja lakata 2-3 kertaa ennenkuin se pitää vaihtaa kokonaan. Tässä kohteessa selvittiin hiomalla vaikka yksi naarmu olikin todella syvä, kuvasta ei saa todellista käsitystä kuinka paha ura oli kyseessä. Lattia hiottiin kahdella eri karkeusisella paperilla ja lakattiin. Ensimmäisen kerran jälkeen tehtiin välihionta ja vedettiin uusi lakkakerros, lakkakerroksia tuli kaiken kaikkiaan neljä. Lakkauksen pitää antaa kovettua noin viikon ennenkuin sitä saa rasittaa raskailla huonekaluilla. Kovettuminen on eri asia kuin kuivuminen, kuivuminen kestää vain tunnin tai pari, mutta lopullinen kovettuminen jopa viikon.

Muuta mukavaa, lahjoja ym.

Puiset miekat olivat joululahja kolmelle veljekselle, olivat kuulemma niin hienoja että eivät oikeen raaskineet edes leikkiä niillä. Käsityötä kokonaan.

 

Puukko oli myös lahja ja se tehtiin käsityönä karkaistusta vanhasta potkukelkan jalaksesta otetusta teräksestä. Kahva katajan runkoa ja hela kiillotettua alumiinia. Lakka viimeisteli kahvan pinnan.

 

Leikkuulaudoista ja muista puisista keittiövälineistä kannattaa pitää huoli ja hioa ja suojaöljytä ne säännöllisin väliajoin. Puinen leikkuulauta on huomattavasti hygieenisempi kuin muovinen. Tutkimuksen mukaan bakteerimäärä alkoi vähenemään puisessa leikkuulaudassa ja muovisessa se alkoi kasvamaan välittömästi käytön jälkeen.

 

Firman toimistokin päässyt kuvaan, tuoli on autoharrastajan mieleinen.

 

Pintakosteusmittari on hyvä apuväline kun tutkitaan purettuja rakenteita saneerauskohteissa. Mittaria pitää osata myös lukea koska pelkkä numero ei kerro koko totuutta.